
کارگردان: داریوش مهرجویی | موضوع: درام، اجتماعی | سال تولید: 1368
مدت زمان: 115 دقیقه | نوع فیلم: سینمایی | کیفیت: 480p
فرمت ویدئویی: MKV | حجم: 1013 + 564 مگابایت
خلاصه داستان:
حمید هامون که با همسرش، مهشید، دائم کشمکش دارد زندگی کابوس گونهٔ خود را مرور میکند. او که مشغول نوشتن رسالهاش دربارهٔ عشق و ایمان است، در پی دوست قدیمی و مرادش علی عابدینی میگردد. خانه و کاشانه را ترک میکند و دست به اعمال دیوانهواری میزند. او در حالتی پریشان، در پی شکایتهایش، خود را به امواج دریا میسپارد، اما عابدینی او را نجات میدهد. همچنین، این فیلم به دغدغههای جوانان روشنفکر بعد از انقلاب میپردازد؛ میان دنیاخواهی و آرمانخواهی. تصویری از آرمانخواهی که بهدلیل حبّ دنیوی (زیبایی و…) در تلاطم است و درمقابل، علی عابدینی فردی که تکلیفش با خودش مشخص است و دنیا را فدای آرمانها و عقایدش کردهاست. (مهرجویی خود میگوید که داستان این فیلم با الهامگرفتن از بوف کور صادق هدایت نوشته شدهاست).

بازیگران:
خسرو شکیبایی، بیتا فرهی، جلال مقدم، عزتالله انتظامی، توران مهرزاد، حسین سرشار، امرالله صابری، صدیقه کیانفر، آنیک شفرازیان، اسدالله یکتا

درباره فیلم:
هامون نام فیلمی اجتماعی و سورئالیستی است که در سال ۱۳۶۸ به کارگردانی داریوش مهرجویی ساخته شد. فیلم هامون در دورهٔ هشتم (۱۳۶۸) جشنوارهٔ سینمایی فجر تهران، با کسب پنج سیمرغ بلورین بههمراه «جایزهٔ ویژهٔ هیئت داوران» ستارهٔ بیرقیب سینمای آن سال ایران بود.

این فیلم در جشنوارهٔ هشتم برندهٔ جایزهٔ ویژهٔ هیئت داوران برای بهترین فیلم و همینطور سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، فیلمنامه، فیلمبرداری، نقش اول مرد، و بهترین تدوین شد. فیلم هامون همچنین کاندیدای دریافت سیمرغ بلورین در شش زمینهٔ دیگر بود. در جشنوارهٔ این سال، هامون برنده یا کاندیدای دریافت ۱۲ جایزه از ۱۹ جایزهٔ موجود بود. شخصیت حمید هامون نیز بهعنوان برترین شخصیت تاریخ سینمای ایران توسط مجلهٔ فیلم انتخاب شد. در دی ۱۳۸۵، مهرجویی در نامهای به رئیس صدا و سیما به سانسور حدود ۴۰ صحنه و گفتگو از فیلم هامون در پخش تلویزیونی از شبکهٔ ۴ تلویزیون ایران، اعتراض کرد.

نقد استاد فراستی :«هامون»، در نگاه اول و در چند دقیقه نخست، جدی مینماید و متفکر، سینمایش نیز با آن ظاهر خوش آب و رنگ و ضرباهنگ سریع، مدرن جلوه میکند و میفریبد. با پیچیده نمایی و ادا، عدهای را هم مرعوب میکند، اما نه جدی است و نه متفکر. هامون، بسیار پرمدعا است و داعیه ارائه مفاهیم عمیقه بسیاری دارد: عشق زمینی، عشق و ایمان الهی، عرفان، تحول انسان و سلوکش، «فرهنگ علی خواهی»، مسائل روشنفکر حیران و «آویخته»، روشنفکر «تحول» یافته، هویت انسان ایرانی، ناخودگاه جمعی و مفاهیمی از این دست.

از نظر سینمایی هم ادای سینمای مدرن، سینمای شخصی و سوبژکتیو را در میآورد، با «زیباییشناسی» خاص خود. اما در پس هیاهوی بسیار هامون، تفکری پنهان نیست؛ تنها دو چیز نهفته است: اغتشاش و فریب. اغتشاش در تفکر و اغتشاش در بیان. و فریب و فریب در تصویر.

طرح مسائل علمی یا فلسفی یا عرفانی در قالب سینما، از کسی بر میآید که فکری توانا و دستی ماهر داشته باشد و مهمتر، اهل مسئله باشد، آن را چشیده و تجربه کرده باشد. عشق در سینما، وقتی رخ مینمایاند که از وجودی عاشق و پردرد برخیزد. عرفان هم زمانی ظاهر میشود که در پشت آن، عارفی نشسته باشد، وگرنه عشق و عرفان بازی مُد روز است و بس.

حضور در جشنواره فجر ششم
فیلم سینمایی ایرانی هامون در هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر شش جایزه از جمله جایزه ویژه هیئت داوران، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر نقش اول مرد برای خسرو شکیبایی را کسب کرد، اگرچه در نهایت جایزه بهترین فیلم را نگرفت و داوران فیلم “مهاجر” ابراهیم حاتمیکیا را لایق بهترین فیلم دانستند. استقبال از فیلم خیرهکننده بود و منتقدان شخصیت حمید هامون را بهترین کاراکتر سینمایی تاریخ سینمای ایران انتخاب کردند.

دانلود رایگان فیلم
(دانلود با کیفیت عالی با حجم 1013 مگابایت)

(دانلود با کیفیت خوب با حجم 564 مگابایت)
